AYVALIK ZEYTİN HASAT GÜNLERİ FESTİVALİ TURU

Fiyatı :


    Gönderiliyor.Lütfen Bekleyiniz...

TUR PROGRAMI

Zeytin ağacının 40 bin yıllık bir geçmişi var.
 
Kuzey Afrika'da, Sahra Bölgesi'nde de M.Ö. 12 bin yılına ait zeytin ağacı bulgularına ulaşıldı.
     
Zeytinyağı işleme tekniklerinden bazılarının günümüzden 2600 yıl önce Klazomenai'de kullanıldığını biliyoruz. Burada yapılan zeytinyağı ayrıştırma işleminde, bileşik kaplar esasına göre çalışan üç gözlü bir düzenekle kesintisiz üretim ilk kez gerçekleştirildi. Klazomenailere aynı mil etrafında dönen taş silindirlerin yanı sıra pres ve mucurgat (pres kaldırmaya yarar) kullanımını da buldular.
 
Klazomenai’de zeytinyağı üretimi sadece kentin ihtiyacını karşılamak için değil, dış satım amaçlı da yapılıyordu. Bunun en önemli kanıtı, deniz aşırı antik kentlerdeki arkeolojik kazılarda çok sayıda, Klazomenai amphoralarının bulunmasıdır.
 
HASAT SÜRESİ:
Zeytin hasadı, yöresine, iklimine, senesine göre değişmekle birlikte genellikle Eylül ayı sonunda başlayıp, Şubat sonuna kadar sürer.
En önce sofralık yeşil zeytinler, arkasından erken hasat yağlık zeytinler, sonra siyah sofralık ve yağlık zeytinler toplanır.
Hasatta en meşakkatli ve pahalı olan yöntem, en kaliteli ürünü almayı da sağlayan tek tek elle toplamaktır. Ancak bunun yerine, giderek daha yaygınlaşan, ağacı sallama, taraklama ya da sırıklama yöntemi kullanılıyor. Günümüzde, mekanik hasat yöntemleri yaygınlaşmaktadır.
 
ÜCRETE DÂHİL OLAN HİZMETLER :               
 
*  Otellerde 1 Gece Yarım Pansiyon Konaklama                                      
* Otobüsler İle Ulaşım                                                
*  Profesyonel Rehber İle Çevre Gezileri                                                                                                       
*  ÖZKÖK TURİZM Otobüs İçi İkramları                                              
*  ÖZKÖK TURİZM Güvencesi                                                      
*  Açık Büfe 1 Sabah Kahvaltısı                                   
*  Açık Büfe veya Set Menü 1 Akşam Yemeği
*  Ek Hizmetler
*  1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası


1.GÜN CUMA:  HAREKET
Belirlenen Saatte Kalkış

2.GÜN CUMARTESİ: CUNDA ADASI – TAKSİYARHİS KİLİSESİ (RAHMİ KOÇ MÜZESİ) – AYVALIK – ŞEYTAN SOFRASI
ÖZKÖK TURİZM otobüs içi ikramları eşliğinde İzmit – Bursa – Balıkesir güzergâhını takiben, sabah Edremit’te zeytin bahçeleri arasında kahvaltımızı alıyoruz.( Ekstra ) Sonrasında Cunda (Alibey) Adası’na ulaşıyoruz. Burada Taksiyarhis Kilisesi (Rahmi Koç Müzesi) geziyoruz. Arnavut Kaldırımlı taş sokaklarda yapacağımız yürüyüş ve vereceğimiz serbest zaman sonrasında, Özgün Yağ Fabrikalarının özel Zeytin bağlarına gidiyoruz. Burada ilk olarak Zeytin hakkında genel bilgiler alıyoruz. Ardından ellerimizde sepetler ile zeytin toplamaya gidiyoruz. Sonrasında toplanan zeytinlerin yağa dönüştürüldüğü zeytinyağı fabrikasına gidiyoruz. Fabrikada alacağımız genel bilgiler sonrasında taze Zeytin ürünlerinden alabilirsiniz. Öğle yemeğimizin ardından göz alabildiğine uzanan zeytinlikleri ve koyları kuşbakışı seyretmek için çam ormanlarıyla kaplı Ayvalık Adalarına hâkim yüksek bir tepe olan Şeytan Sofrasına hareket ediyoruz. Burada Şeytanın Ayak İzini simgelen demir kafes içindeki izi gördükten sonra Midilli Adasının da yer aldığı manzaralar eşliğinde hatıra fotoğraflarımızı çekerken çaylarımızı yudumluyoruz. Günbatımı sonrasında otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama.
 
3.GÜN PAZAR: KAZDAĞLARI - TAHTAKUŞLAR KÖYÜ – ETNOGRAFYA MÜZESİ – KÜÇÜKKUYU – ADATEPE KÖYÜ - ZEUS ALTARI – YEŞİLYURT KÖYÜ
Değerli misafirlerimiz, otelimizde alınan sabah kahvaltısı sonrasında otelden ayrılarak, Tahtacı Türkmenlerin köyü olan Tahtakuşlar Köyü’ne gidip, buradaki Etnografya Galerisini ziyaret ediyoruz. Tahtakuşlar ziyaretimizin ardından, Küçükkuyu Adatepe Köyüne hareket ediyoruz Köyde serbest zaman sonrası Zeus ile Hera’nın aşkına da şahit olmuştur. İlyada’da şöyle anlatılır: “Hera, dosdoğru yürüdü Gargaran doruğuna, İda’nın en yüksek tepesiydi bu. Bulutları devşiren Zeus, onu gördü. Görür görmez aşk sardı düşünceli kafasını.”Ve Hera, Zeus’un dokuz eşinin birincisi olduğu mitolojisinin geçtiği Zeus Altarı (sunağı) görüyoruz. Zeus Altarı gezimiz sonrası Dünyada oksijen oranın en yüksek olduğu ikinci yer olan Yeşilyurt Köyüne hareket ediyoruz. Köyde serbest zaman ve fotoğraf molası veriyoruz. Yeşilyurt Köyü, mitolojide “İlk Güzellik Kraliçesi Yarışması”nın yapıldığı dağ olarak geçer. Yunan mitolojisinde Tanrıçalar Hera, Afrodit ve Athena’nın katıldıkları güzellik yarışmasının yapıldığı yer olarak adı geçen İda Dağı, günümüzde Kaz Dağı olarak bilinmektedir. Dağ ile ilgili söylenceler bununla da kalmaz. Mitolojiye göre Zeus burada doğmuş, Tanrılar Truva Savaşı’nı buradan izlemişler ve Aşk ile Güzellik Tanrıçası Afrodit ilk kez burada âşık olmuştur. Yeşilyurt Köyü gezimiz sonrası Bartın’a hareket ediyoruz. Akşam geç saatlerde sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka ÖZKÖK TURİZM seyahatinizde görüşmek üzere sizlerden ayrılıyoruz